
Annica Engström är projektledare
Annica har arbetat på Stiftelsen Gyllenkroken sedan 2001 som uppdrags- och projektansvarig och driver organisationens kreativa utvecklingsprojekt. Hon har varit projektledare för två tidigare Arvsfondsprojekt: Projekt Form – skulpturer till nya Psykiatriska kliniken vid Östra sjukhuset 2002 -2005 och Inre rum – ett kunskapscenter om psykisk sjukdom, hälsa och ohälsa 2006-2010. Hon var också projektledare för en förstudie “Den långa vägen” med medel från Europeiska socialfonden. Hon arbetar aktivt för att bidra till förändring av attityder och ökad förståelse kring psykisk funktionsnedsättning i dagens samhälle.
Hon är utbildad på Konsthögskolan i Umeå, är också designer och jobbar med grafisk-, webb- och utställningsdesign. Hon har jobbat på Bohusläns museum i Uddevalla i 11 år som formgivare. Utbildad till samtalsterapeut 2016 på GPI i Göteborg.

Nina Norblad är projektets kontakt på Högskolan för scen och musik
Nina är utbildad musikalartist vid Högskolan för scen och musik och har arbetat i musikal och talteater produktioner på bland annat Malmö Opera, Göteborgsoperan, Östgötateatern, Stockholms stadsteater, Intiman, Stora Teatern och Smålands Musik och Teater. Hon är sedan 2011 även programansvarig för musikalutbildningen på Högskolan för scen och musik och sångpedagog på densamma.
Hon projektleder en del av projektet och ansvarar för kursen ”Hel musikal” där hennes studenter tillsammans med Gyllenkrokens medlemmar kommer iscensätta den musikal som nu skrivs fram. Nina dyker även ibland upp som gäst och håller i workshops med deltagarna. Hon brinner för nyskriven, svensk musikal och nutida berättelser och hennes hjärta slår extra mycket för att kunna ta upp allvarligare ämnen som ”psykisk ohälsa” upp på en scen. Det är något som berör och påverkar många runt om i vårt samhälle.

Mattias Palm är projektets konstnärliga ledare
Mattias är utbildad på musikalprogrammet på Teaterhögskolan i Göteborg 2000-2003. Han debuterade som regissör våren 2013 med slutproduktionen A Chorus Line på Balettakademien i Göteborg. Därefter har han regisserat Bokstavligt talat (The 25th Putnam County Spelling Bee) på Teater Aftonstjärnan, Skönheten och Odjuret, The Producers, My Fair Lady och ANNIE på Säffleoperan, Komedi och Tragedi i kammarformat (Rorem: Miss Julie, Menotti: The Telephone och Duke: Captain Lovelock) och Håll Käften och Sjung! (Salieri: Prima la Musica/ Strauss: Prologen ur Ariadne på Naxos) på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och Mozarts komiska opera Enleveringen ur Seraljen för Opera Warberg.
Han har varit biträdande regissör i Sondheims Assassins på Södra Teatern i Stockholm, RENT på Högskolan för Scen och Musik, Bernstein MASS i Oscarskyrkan i Stockholm, Great Expectations på Operahögskolan/Folkoperan i Stockholm, Figaros Bröllop och Den listiga lilla räven på NorrlandsOperan, ROKOKOMASKINERIET på
Drottningholms Slottsteater och Carmen, Norma och Boris Gudonov på GöteborgsOperan.
Mattias senaste regiuppdrag var Spelman på taket, med Mikael Samuelson som Tevye, på SäffleOperan.

Martin Schaub är kompositör, textförfattare och huvud-arrangör
Martin är utbildad i komposition vid Musikhögskolan i Göteborg och är en av Sveriges mest eftertraktade orkester-arrangörer. På meritlistan står samarbeten med Sveriges främsta symfoniorkestrar samt artister som Laleh, Nina Persson, Timbuktu, Veronica Maggio, Benny Andersson, Miriam Bryant, Weeping Willows m.fl. Martin leder också egna bandet West of Eden som flitigt turnerar utomlands. Han har varit kapellmästare och arrangör för succén Timo sjunger Ted samt tonsatt Kristina Lugn för Göteborgs Symfoniker.Som musikal-kompositör har Martin tillsammans med Patrick Rydman skrivit musikalen ”Lily”. De båda och dramatikern Mats Kjelbye jobbar dessutom i skrivande stund på en musikal i kammarformat, ”Dead Serious”, vilken beräknas vara färdig 2019.
Martins roll i Musical Bridges är att vara kompositör och textförfattare samt huvud-arrangör för musiken. Dessutom leder Martin och Patrick tillsammans musik-workshops med deltagarna från Gyllenkroken, under vilka de själva också lär sig väldigt mycket!

Patrick Rydman är musiker, kompositör och textförfattare
Patrick är artist, sångare, låtskrivare och producent med stor erfarenhet och genrebredd. Han har släppt flera album (senast med projektet Sawdust & Rust), komponerat för radio och teater, gjort uppmärksammade musikföreställningar för barn i dans-musik-teaterkollektivet Big Wind och är tongivande medlem i grammisnominerade Sångensemblen Amanda. Förutom att ha turnerat världen runt, och sjungit det mesta från rock, soul och pop till jazz, folk och visa skriver han (tillsammans med Martin Schaub) för närvarande på flera musikaler varav en är beställd av Malmö Opera där den kommer uruppföras 2021.
Foto: Magnus Bergström

Mia Wright är dokumentärfilmare
Mia är en prisbelönt TV-producent och dokumentärfilmare med mångårig erfarenhet som producent/regissör, produktionsledare, klippare mm för stora och små produktioner, 16mm och digitalt, på location och i studio. Mia jobbade under 6 år i Londons pulserande mediafabrik som trailer producent för bl a Discovery Channel, Viasat, National Geographic Channel, m fl. Andra uppdragsgivare är för SVT, TV Yle, Strix television, Göteborgs stad, m fl. Mia Producerade dokumentärfilmen Det rätta barnet , som visades på SVT 2012 och 2014. Filmen fick hedersomnämnande vid en filmfestival i Belgien 2014. Filmen såldes till ytterliggare 5 länder däribland Kanada och Irland.
Mia är ubildad i mediaproduktion vid Journalisthögskolan i Göteborg, Högskolan i Skövde, och vid National Film & Television School, London.
I projektet Musical Bridges följer Mia och hennes team hela processen av att skapa en musikal från första workshopen och fram till premiären. Det hela ska sedan bli en dokumentärfilm.

Axel Mårdsjö är musiker och arrangör
Axel är frilansade träblåsare med Altsaxofon som sitt huvudinstrument. Axel har studerat jazz och improvisation på Fridhems folkhögskola och vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Han har arbetat som arrangör åt olika storband i Göteborgsområdet där av har hans intresse för komposition och arrangering vuxit. Genom en intervju han hade med Martin Schaub för ca 2 år sedan lyckades han snirkla sig in i projektet Närmare Kanten. Axels roll i NK är att arrangera den musiken som Martin Schaub och Patrik Rydman skriver för orkestern. Tack för att jag får vara med i detta projekt!

Thilini Guldbrand är sångpedagog
Thilini är verksam som frilansande sångerska och sångpedagog och avslutade sin utbildning på Högskolan för Scen och musik våren 2017.
Hjärtat klappar extra för soul och bluesmusik och de senaste åren har hon varit aktiv med Thilini kvartett som besöker såväl jazzklubbar och bluesfestivaler runt om i landet. Uppväxten i Falun har också frambringat ett stort intresse för folkmusik. I duon Cosmetisk Heesvijk har Thilini tonsatt och tolkat Cornelis Vreeswijks repertoar.
I det här projektet har Thilini arbetat tillsammans med deltagarna som sångcoach.

Ylva Sundell är sociolog och trädgårdsmästare!
Ylva har arbetat i Gyllenkrokens verksamheter sedan 2017. Hon är utbildad vid Lunds universitet till sociolog med specialisering på kvinnostudier och marginaliserade grupper. Hon är en kreativt skapande person, och sysslar med musik, måleri, textilt skapande, ord och språk. Hon har gjort jämförande studier mellan Sverige och Québec i Kanada på ämnet kvinnors företagande som livsform. Livsforms-perspektivet och hur människor påverkas av den omgivande miljön har sedan dess stått i fokus.

Jacob Andréas är regiassistent!
Jacob är musikalartist utbildad vid Balettakademien i Göteborg. Sedan 2005 har han varit yrkesverksam på scen och medverkat i ett stort antal föreställningar. Just nu spelar han Ringaren i Notre Dame på Göteborgsoperan. På meritlistan finns uppsättningar av Hair, Crazy for you och Kristina från Duvemåla på Göteborgsoperan. Sound of music och Grease på Göta Lejon, My fair lady, Spring Awakening och Shrek – the Musical på Wermland Opera. Han gjorde rollen som en ung Tomas Ledin i Ledin – Showtime och har medverkat i musikalen Rock of Ages. 2017 gjorde han Adam i Mamma Mia – the Party på Tyrol och även äldste Young i The Book of Mormon på Chinateatern.
Jacob läser kursen Musikalregi på Högskolan för scen och musik och kommer vara regiassistent i projektet Musical Bridges.

Andreas Jonsson Hay är filmklippare!

Mirella Hetekivi medverkar i ensemblen och i manusgruppen!
Mirella har många års erfarenhet av teaterverksamhet, både på och bakom scenen, av sång- och röstarbete samt har studerat teater på bl.a. Fridhems Folkhögskola. Har arbetat som skådespelare på bl.a. Göteborgs Stadsteater och i flertalet filmproduktioner. Hon är även verksam som fotograf, konstnär, skribent, grafisk designer och make up/FX-artist. Mirella har formgivit affischen till Närmare kanten.

Bo Stefan Johansson medverkar i manusgruppen!
Stefan vistades som barn långa perioder på sjukhus för en somatisk åkomma och hade tid att studera bild och konstböcker. Han fick i vuxen ålder en psykiatrisk diagnos och varit mycket i kontakt med vård och sjukhus. Han har målat tavlor i 25 år. En av de senaste utställningarna var på Gyllenkroken. Han är för närvarande med i ensemblen och körar till Musikalen ”Närmare kanten” samt har suttit med i framställandet av Manus som bollplank/inspiratör och sakkunnig om hur det är i vården och att ha upplevt sjukdom.
“Trots motgångar har jag varit aktiv fysiskt inom div. idrotter, haft 15 olika anställningar och flera utbildningar. Blev benådad och friställd från arbete av samhället (Försäkringskassan) och fick pension. Nu har jag släppt penslarna och anslutit mig i ”Musical Bridges” och börjat sjunga, agera och skriva.. så vem vet kanske det finns ett helt nytt område som man kan vara verksam inom, och bli gammal med! Musikal och Kultur!” Se konst och text på; www.boszo.weebly.com

Irina Sirén medverkar i ensemblen!
Irina har dansat balett i större delen av sitt liv. I musikalen spelar hon rollen som Anna, huvudpersonen Jonnas mamma. Irina har varit med i manusgruppen och är en av inspiratörerna till musikalens handling.

Ulla Jannerling medverkar i ensemblen!
Ulla är psykiatrisjuksköterska och vårdlärare. Hon har jobbat inom många olika områden, både som sjuksköterska, chef och som vårdlärare under 40 år. Hon är intresserad av träning, friluftsliv och all form av kultur. Har sedan barnsben sjungit i kör.

Mona Johnsson medverkar i ensemblen!
Mona är undersköterska och har arbetat inom den psykiatriska vården i flera år. Idag arbetar hon som kooperatör i köket i Café Koopen på Gyllenkroken och stormtrivs. Mona älskar hundar och har även jobbat som hundinstruktör.”Efter år av posttraumatiskt stress har jag äntligen kommit tillbaka till livet! Jag känner att jag kunnat tillföra mycket till musikalen. Jag har spelat teater förut och tycker de är roligt att sjunga och dansa.”

Anna Brodin medverkar i ensemblen!
Mina barn började på Gyllingens barnverksamhet för ca 15 år sedan och det var så jag upptäckte Gyllenkroken som blev en viktig plats i mitt liv. Jag har bott på korttidsboendet, jobbat i Café Koopen och varit med i musikverkstan bland annat. I mitt arbetsliv har jag tidigare varit fritidspedagog och arbetar jag som ekonomiassistent. Jag började spela valthorn i femman i kommunala musikskolan och var med i “Wermdö brass.” Sedan gick jag på KMI, förberedande studier för musikhögskolan. När jag var i ca 20 år bytte jag till trumpet och var med i “Marie Antoinette” i Handen, Stockholm. Musiken är viktig för mig. Jag har bl a medverkat i “Batuca” och nu spelar jag i bandet “Båda 3.”

Frida Gollnik Gonzalez medverkar i ensemblen!
Frida gick teaterlinjen uppe i Norrland, och sedan på Kulturamas teaterstudio i Stockholm. Där gjorde hon statistroller i många långfilmer, TV-serier, kortfilmer, och en huvudroll i långfilmen ”Sjätte Juni”.
Hon har jobbat med bl.a Grynet Mollvig, regi: Mikael Ekman (=Bland kryddor och kriminella), Vanna Rosenberg (=Mongolpiparen), Ann Petrén (=Kvalster) , Anders Jansson, Lars Väringer (=Starke Man), Gunnel Fred, Torkel Knutsson, Jasper Lake, Mattias Andersson (=Sjätte Juni), Daniel Fridell (=DJ Mendez musikvideo, Steven Simmons musikvideo, Tusenbröder, och dokumentär om mig själv), Thomas Claesson (=Hem till Midgård), Ken Ring ( =Låten Änglar), Jonas Åkerlund (=Reklam Asressändring) m.m
“Mina intressen är att fota, filma, sy, skapa, hamra, spika, måla tavlor, dansa, skådespela och vara clown. Jag brukar kallas för färgstark, en frisk fläkt… och själv kallar jag mig virvelvinden.”

Ulrika Karlsson medverkar i ensemblen!
“Den bästa versionen av mig själv är nu! I dag är jag en glad 50-åring, helt drogfri efter ett långvarigt missbruk som förstörde mitt liv. Jag är väldigt glad över att ha hittat hit, och att ha blivit en del av Kulturlivet! Att vara med i musikalen och teatern är så befriande för mig. Jag älskar att möta nya människor och det är härliga människor jag mött här. Det har stärkt min självkänsla och ger mig glädje i livet!”

Cecilia Augustsson medverkar i ensemblen!
Är också med och arbetar fram kostym och scenografi till föreställningen.

Anneli Björk medverkar i ensemblen!

Stig Andersson medverkar i ensemblen!
Stig har sjungit i kör i många år och ett stort intresse är att spela schack. Under en period var han även redaktör för en schacktidning.

Nils Pilerot medverkar i filmgruppen!
Nils deltar i projektets dokumentärfilm som filmare, fotograf och på ljudboom. Nils skriver också egna låtar.
www.nilspilerot.se

Immanuel Molin Birtles medverkar i filmgruppen!
Immanuel deltar i projektets dokumentärfilm som filmare och på ljudboom.